Att skriva en bok är något jag drömt om i många år. Första gången tanken dök upp i mitt huvud var när jag satt och fiskade ute på älven. Sommaren 1990 tror jag det var. Det är ett tag sen. Då var det tankar om en fantasy- eller skräckbok som snurrade i skallen. Sedan dess har ett antal idéer poppat upp i skallen inom olika genrer. Tanken på en bok om träning var något som Annica - som jag hade hjälpt med träningen - planterade i mitt huvud. Hon sa för ett par år sen att mina idéer och kunskaper om träning var för bra för att inte dela med mig av till fler. Tanken mognade och i december 2010 sa jag upp mig från jobbet och några månader senare skrev jag de första trevande orden.

Mitt första mål var att bara få ihop något som liknade en bok. Det gick uppenbarligen vägen. Det andra målet var att ge ut den och där är jag nu. Det tredje och sista målet är att andra ska tycka om boken. Att andra ska hitta inspiration och kunskap för sin egen träning. Jag är övertygad om att det också går vägen. Träning är ingen exakt vetenskap och det finns många vägar för att nå sina mål. Nu har jag tagit chansen att ge er min syn på hur man kan nå dem och jag har under den processen fått vända och vrida på mina egna idéer. Det har varit en fantastisk resa.

Den andra boken var inte lika självklar att skriva. Jag var nöjd med det jag redan hade åstadkommit men folk tjatade och jag väntade och väntade på att rätt idé skulle komma till mig. Plötsligt kom den och jag började samla material och bolla mina tankar med folk i min närhet. Eftersom alla var överens om att det var en bra idé satte jag till slut full fart och nu är den här, Intervallguiden. En bok som jag känner att även om jag inte säljer ett enda exemplar är det något jag själv har nytta av. På köpet fick jag ytterligare en rolig skrivupplevelse.

Nu vill min äldsta systerson att jag skriver en roman men ska det bli något sånt får det allt vara en riktigt bra idé.

Jag vill rikta ett stort tack till alla i min närhet som har gjort att de här böckerna blivit verklighet. Ni är bäst!