Jag har fått en hel del privat e-post, det har skrivits en del om böckerna på löparforum och några träningsbloggare har valt att recensera dem. Här är exempel från några av de tidningar som skrivit om mina böcker. Exemplen nedan är från skilda facktidningar som Outside Träning, Topphälsa respektive Aktiv Träning. Klicka på bilderna för att se i större format.

Några andra exempel kommer från träningsbloggar: Staffan Dahlgren, Eva Fridman, Katarina Woxnerud, Tove Langseth, och slutligen Runners World. Det är många fler som recenserat boken jättefint men jag kan inte nämna alla. Tack ska ni ha! Nedan följer ett litet och ganska slumpmässigt urval av de kommentarer och bloggar som handlar om innehåll och läsupplevelse. Eftersom jag inte kollat med de som skrivit kommentarerna om det är okej att publicera anger jag inga namn men jag lovar dyrt och heligt att allt är korrekt återgivet.

"Uppenbart är att svensk löplitteratur har fått ett nytt 'benchmark'! Fy satan vad bra! Riktigt bra jobbat!"


"Den här boken kommer att stå bredvid Lore of Running i hyllan, och f-n vet vilken kommer vara mest tummad när jag lägger skorna på hyllan. Mycket inspirerande, Mackan!"


"Har läst första halvan av din bok nu och den är grymt inspirerande. Vilken författartalang du är."


"Har i princip läst den från pärm till pärm. Uppskattar den mycket! Inte alls så 'stel' som annan löp-litteratur. Känns också mer anpassad för en bredare publik, från tafflig motionär som undertecknad till den mer seriösa löparna. Gillar ffa att stor vikt läggs på variation i träningen samt att inte stirra sig blind på det individuella träningspasset utan alltid ha huvudfokus på helhetsplanen.
Rekommenderas!
"


"Jag fann också boken mycket läsvärd och givande trots att jag lite har förläst mig på träningslitteratur under förra året och egentligen inte orkar med mer böcker i den här genren just nu. Det jag uppskattade mest var den personliga prägeln, den egna historiken och de personliga anekdoterna. Även jag tog till mig just den progressiva periodiseringen vilket jag skall försöka få in i min träning direkt. Jag uppskattade också att få läsa en bok på svenska efter all engelsk litteratur.
Du kan vara mycket nöjd med din bok Mackan.
"


"När jag nu läst din bok, som jag måste säga slår James Fixx´s i fråga om att ge handfasta ”verktyg” för att lyckas, känner jag att det inte är omöjligt! Jag blev väldigt inspirerad av det konkreta skrivsätt du använde och av dina berättelser från din egna resa!"


"Till yrket är jag läkare och det är inte helt ofta jag förvånas av att liknande böcker har korrekta och kloka råd avseende medicinska problem, men din har verkligen det!"


"Det är inte en McDonalds-bok, paketerad med glitter och glam fast på insidan hopslängd för att casha in femtionio snabba kronor på bukfylla. Det är heller inte en sjurätters på lyxkrog, med intrikata detaljer man med fnys på näsan och obekväma kläder ska ta sig igenom utan att någon upptäcker hur malplacerad man egentligen är.

Nej, det är mammas köttbullar. Inte perfekt runda och inte perfekt saltade. Istället blandade med erfarenhet, stekta i lite extra mot-bättre-vetande och serverade med en stor portion kärlek. En middag som får axlarna att sjunka, en middag man förnöjt suckar efter, en middag som man måste le åt när man tänker på.
"


"Detta är ingen standardbok om löpning. Jomenvisst, den innehåller naturligtvis lite av det vanliga standardtugget. Men det är inte därför jag gillar den. Det är för allt det där andra som också har smugit sig med. Reflektionerna, de egna tankarna och de små anekdoterna som på ett så träffsäkert sätt avrundar de olika avsnitten."


"Fick flera menande blickar från släkten när jag envisades med att sitta i ett hörn nästan hela julhelgen med näsan i denna bok. Perfekt avkoppling och inspirerande läsning! Tänkte dra igång i vår med ett av dina program inför halvmaran i september. Ser fram emot det och som flera skriver så är det definitivt en bok man kommer gå tillbaka och läsa vissa delar om och om igen! "